Milieuvriendelijke alternatieven voor plastic

Plasticvervuiling is een groeiend probleem met grote gevolgen. Dit komt doordat plastic niet vergaat en de plasticproductie alleen maar groter wordt. Gelukkig zijn er heel veel milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar die je kunnen helpen om het gebruik van plastic (en daarmee de negatieve impact van plastic op het milieu) te verminderen. In het artikel over milieubewust reizen ging ik al kort op dit thema in. In dit artikel zoom ik verder in op duurzame keuzes die er voor kunnen zorgen dat je minder plastic gebruikt.

Herbruikbare tassen en boodschappennetjes

Zeg vaarwel tegen plastic draagtassen en maak de overstap naar herbruikbare boodschappentassen. Kies voor stevige, duurzame materialen zoals katoen of jute. Ook herbruikbare broodzakken en groente- en fruitnetten zijn een goede manier om plastic verpakkingsmateriaal te vermijden.

brandnewcake broodzak

BrandNewCake - Herbruikbare broodzak

€9,99

elicious groente en fruitzakje

Elicious - Wasbaar groente- en fruitzakje

€8,50

Lundholm tote bag

Lundholm tote bag - Scandinavisch design

€18,99

Roestvrijstalen waterflessen

Single-use plastic waterflessen dragen bij aan enorme afvalbergen. Investeer daarom bewust in een hoogwaardige roestvrijstalen waterfles die je steeds opnieuw kunt vullen. Zo verminder je niet alleen plastic afval, maar bespaar je ook geld op de lange termijn.

dopper insulated drinkfles

Dopper - Insulated drinkfles 350 ml

€32,95

Bijenwasdoeken in plaats van folie

Vervang plastic folie door bijenwasdoeken om voedsel vers te houden. Deze doeken zijn herbruikbaar en biologisch afbreekbaar, waardoor ze een perfect alternatief zijn voor de conventionele plastic verpakkingen.

natural answer bijenwas wraps

Natural Answer - Bijenwas wraps

€15,45

Bamboe-, roestvrijstalen of glazen rietjes

Plastic rietjes behoren tot de grootste boosdoeners als het gaat om oceaanafval. Kies voor herbruikbare rietjes gemaakt van bamboe, roestvrij staal of glas om bij te dragen aan een schonere planeet.

boxed glazen rietjes

Boxed - 12x herbruikbare glazen rietjes (transparant)

€14,99

Biologisch afbreekbaar wegwerpservies

Als je toch wegwerpservies nodig hebt, kies dan voor biologisch afbreekbare alternatieven. Materialen zoals bagasse (vezels van suikerriet), palmblad en PLA (maïszetmeel) zijn uitstekende keuzes die minder belastend zijn voor het milieu.

400 x stuks x Houten wegwerp bestek set bio/eco/milieubewust - 100 Vorken/ 100 messen/100 borden + 100 bio servetten 33x33cm

€37,99

Herbruikbare koffiebekers

Neem je eigen koffiebeker to go mee zodat je geen wegwerpbeker hoeft te gebruiken. Veel koffiezaken bieden zelfs kortingen aan aan klanten die hun eigen koffiebeker meebrengen. Niet alleen goed voor het milieu, maar dus ook voor je portemonnee! Mijn vriend en ik gebruiken allebei al jaren een koffiebeker van Stanley, maar de Castagnola thermosbeker schijnt ook een goede keuze te zijn!

stanley koffie beker

Stanley - The NeverLeak Travel Mug (0,25l)

€25,95

castagnola thermosbeker

Castagnola - Thermosbeker RVS (0,38l)

€29,95

Door bewuste keuzes te maken in ons dagelijks leven, kunnen we allemaal een verschil maken en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Laten we samen streven naar een wereld waarin plasticvervuiling tot het verleden behoort.

*Deze blog bevat affiliate links.

Vorige
Vorige

Duurzaam bankieren: Draag met jouw geld bij aan een groenere toekomst

Volgende
Volgende

Waar koop je duurzame kleding? Drie tips!